Kehityskuvat

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Mitä toi helmikuu?

Maaliskuun ensimmäinen päivä.
Miten se aika oikein menee tätä vauhtia? Ensi viikolla tulee taas uusi ohjelma ja nyt pitäisi vähän miettiä, mitä viime kuussa saatiin aikaan.

Paino nitkahti viimeinkin alaspäin, tosi kiva :D. Mutta sen lisäksi mittaukset osoittivat, että rasvaprosentti putosi, lihas% nousi ja neste% nousi myös. Tällä hetkellä aineenvaihdunnan ikäni on 33 vuotta, mikä on alhaisin ikä tämän projektin aikana. (Tosin mittausta ei ole suoritettu InBody laitteella, joten tulokset eivät ole vertailukelpoisia. Tällä vaa'alla olen kuitenkin käynyt lähes joka viikko, joten vaikkei tulokset olisivat "oikeat", niin suuntaa ne kuitenkin näyttävät. Ja siksi hyvillä mielin senkin suhteen.) Laitan tähän alle sen, miltä tulokset näyttävät (ja joska kyseessä on paino syömisen jälkeen, se on enemmän kuin tuolla sarakkeessa merkattu paino, joka on aamupaino ja mua imartelevampi paino :D ).

Elikkäs                   4.9                        22.1.                                        27.2.
Paino                      81,8                     76,6                                          75,5
Kehon rasva %       35,2                     30,8                                          30,0
                             (kiloina 28,79)      (kiloina 23,60kg)                     (kiloina 22,65)
Nestemäärä%         46,5                     49,4                                          49,9
Lihasmassa kg        50,4                    50,4                                           50,2
Fyys. kunnon arvio  2                        5                                                5
Aineenvaih. ikä       46                       34                                              33
Lepoaineen vaihd.   1633                  1610                                           1601
Luumassa                  2,7                   2,7                                               2,7
Sis. rasvan arvo         4                      3                                                  3

 Voisi sanoa, että muutos ainakin rasva% suhteen on tosi hyvä. Siis kuussa melkein kilo vähemmän rasvaa. Eli tällä dieetillä ei polteta lihasta, vaan rasvaa. Ja sehän on pääasia.

Helmikuun alkuhan mentiin 1450 kcal dieetillä. Se alkoi olla kyllä aika tiukka loppuvaiheessa, vaikka mulla olikin herkkupäivät mukana kuvioissa, niin toinen viikko dieetillä oli tiukka. Mutta selvisimme siitä. Tippui hieman tammikuusta, mutta korkeintaan 2 kiloa. Uuden ohjelman myötä kiloja lähti se 1 ja tällä hetkellä aamupaino on 72,2 kiloa.

Jos katsotaan viime kuun liikuntaa, niin sitäkin oli kyllä aika paljon, vaikka kuukausi olikin aika lyhyt.
Helmikuussa siis 36 tuntia ja 43 kertaa.
Koska puolessa välissä kuuta ohjlema vaihtui, ei salilla enää mennyt välttämättä tuntiakaan ja aerobinen väheni, joten siksikin tunnit ovat vähemmän, kuin tammikuussa. Mutta täytyy taputtaa itseäni selkään, tässäkään kuussa ei jäänyt yhtään kuntosalia tai aerobista tekemättä. Vaikken intervalleja tehnyt juoksumatolla, vaan spinningissä, niin luotan siihen, että se auttaa ja vie eteenpäin.

Herkkupäiviä tähän kuuhun on mahtunut kaksi. Ja molemmilla päivillä on kyllä ihan syöty ja nautittu herkuista. Mutta muuten pidetty kiinni ruokavaliosta. Täytyy kyllä sen verran mainita, että eilen tapahtui ekaa kertaa totaalinen romahdus. Me leivottiin taas lasten kanssa. Tarkoitus oli tehdä tavallisisa pikkupullia, että tänään saatiin tehtyä laskiaispullia (mulla on herkkupäivä :D). Mä söin 4 pikkupullaa. Ja jotenkin mietin kokoajan sitä, että mitä teen. Mutta en pystynyt olla maistelematta lisää. Kyllähän tuo omatunto soimasi hieman, mutta kannan omat "pullakiloni" aivan yhtä ylpeydellä, kuin tähän asti. ;)

Ja ehkä tilanne ei ole niin vakava. Tämä oli helmikuun kaatuminen, mutta tästä vain ylös ja jatketaan hommaa. Huomenna taas normaaliin ruokavalioon ja treeniin kiinni.

Treeni on ollut hyvää treeniä. Mutta eilen, kun tein viikon viimeistä treeniä, pakara-, takareisi-, pohje- ja vatsatreeniä, sain kauhean vamman. Siis kuulokkeen johto jäin smithissä painotangon alle, ja nirhasi ihan hirmuisen jäljen olkapäähän. Isompi Kamu kysyi kotona, että kuka sua on raapinut, nähdessään jäljen. Selitä siinä sitten ettei kukaan raavi, vaan kuntoillessa tuli :D.
Otin mä siitä kuvankin, ihan teitä ajatellen


Samalla mä huomasin jotain järkyttävää:

Mullahan on ihan muheva käsivarsi. Ohoh. Ja nyt ei kyse ole siitä, että kädet olisi pumpissa, sillä tein alakroppaa ja vatsaa. Näyttääköhän mun käsivarret oikeesti noin hyviltä? Jos näyttää niin enhän mä kohta pidä muita, kuin hihattomia paitoja. Sääli ettei ne työvaatteiden kanssa istu kovin hyvin, mutta onneksi kohta tulee kesä ja mä voin rillutella puoli alastomana :D.

Maaliskuusta villiintyneenä lähdin taas mukaan yhteen haaste juttuun.

Tämä aamu alkoi jo 20 vuorikiipeilijävatsalihaksella, 15 miesten punnerrusta ja 20 askelkyykkyä (tällä kertaa ilman painoja). Käykääs kattomassa facesta lisää tietoa, jos haluatte mukaan :D.

Mä kirjoitan niin pitkiä postauksia, että nytkin ehdin jo unohtaa puolet siitä, mitä aattelin sanoa. Mutta se vielä helmikuusta, että olen huomannut rasvan lähtemisen mahasta. Mutta se ei pelkästään ole hyvä asia. Mulle on tullut "nahkamaha".  Otin aamulla kuvankin siitä, kuinka vatsanahka roikkuu kilometrien päässä mahassa. Ja se koostumus, jota maha nykyään on, ei ole mitään kiinteää läskiä, vaan löllyvää. Vähän niin kuin pullataikinaa olisi vaivannut. Yök.

Ei kovin imartelevaa, mutta luotan siihen, että tuokin nahka imeytyy takaisin vatsaani, kun lihakset kasvaa ja aikaa hieman kuluu.

Mutta nyt pitää valmistautua valloittaviin 5-vuotissynttäreihin. Ihanaa iltaa ja kaunista päivää :D.

<3
-Kaza

Ps. Juoksin viime kuussa kaksi 10 kilomertin juoksulenkkiä. Ja ihan hyvällä ajalla. Huomenna, hiilarivarastot täynnä, aattelin kokeilla 15 kilsan juoksua. Tai no, ehkä jotain lenkkiä, joka olisi yli 10 kilsaa. Katsoin jo eilen googlesta juoksutapahtumia, joihin voisin mennä kokeilemaan rajojani tälläkin saralla. :D

3 kommenttia:

 1. Jos tuo laite pitää yhtään paikkaansa, niin ei taida olla ihme, jos ei 1450kcal dieetillä meinaa oikein jaksaa, jos jo lepoaineenvaihduntasi on 1600kcal. Siihen lisäksi päivän normaali toiminnot, jotka kuluttavat jokusen sataa kaloria ja muutama sata kaloria poltettuna liikunnalla, niin olet jo niin paljon miinuksella, että hirvittää ajatella ;) Mutta pääasia, että tulosta tulee!

  Nuo siun harjoitusmäärät on kyllä hurjia! Täytyy hattua nostaa, että hoidat työsi, kuntoilun ja vielä perheenkin. Vaikka itsekin ajattelen treenaavani aika paljon, ei minulle kuitenkaan tule treeniä kuin 6-10 h/ viikko. Toki kesää kohti määriä hiukan vielä kasvatellaan, mutta silti.

  Juoksutapahtumat on kyllä mukavia, suosittelen lämpimästi. Joku kympin kisa antaa motivaatiota kummasti. Nykyisin on kivan erilaisia tapahtumiakin, joissa tapahtuma sinänsä on jo kokemisen arvoinen, juoksu on plussaa. Viime vuonna kävin itse mm. Imatran x-runissa ja Helsingin midnightrunissa osittain ihan "kisojen" erilaisuuden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna!
   Ja kiitos kommentistasi! Ihanaa, että olet täällä niin aktiivinen ja tsemppaava! Iso KIITOS! :)
   Mä olen jotenkin hurahtanut tähän liikuntaan. En koe, että liikunta rasittaa lainkaan, saan siitä niin hyvän fiiliksen (tosin on niitäkin päiviä, kun kaikki tuntuu kaatuvan päälle, ja tekisi mieli vain unohtaa kaikki kuntoilut, hautautua peiton alle, ja unohtua sinne. Mutta onneksi vain toisinaan :) ) Mutta eivät nuo sinunkaan treenimäärät pieniä ole, hurjaa, kun sä olet kuitenkin "normityöajalla".

   Mun täytyykin alkaa googlettaa ihan vakavissani tuota juoksutapahtumaa, johon osallistua. Vaikka tänään juoksu ei kulkenut niin hyvin, kun ajattelin ja se vähän harmittaa. No huomenna loppuu loma ja pääsee taas aamuaerobisten pariin, joten katsotaan miten muuttuu suhteeni juoksuun (tai ehkä paremminkin hölkkään).

   Poista
  2. Heh, minä olen jäänyt ihan koukkuun siun kuulumisiin, ja ajattelinkin jo, että pian kyllästyt kommentointiini ;) Tarinointiisi on ehkä niin helppo samaistua, ja kun vielä on tää tosielämän "yhteyskin" niin mukava on blogiasi seurata. Tykkään myös tyylistäsi, että asiat sanotaan asioina, eikä turhaan selitellä, miksi johonkin ei pysty tai miksi treeni tai ruokavalio ei kulje.

   Meillähän työnantaja suorastaan edellyttää liikkumista ja siihen saa hiukan käyttää työaikaakin, silloin kun sitä muilta työtehtäviltä liikenee. Samoin tarjotaan hyvät tilat liikkua, joten sinänsä minullakaan ei pitäisi olla mitään selityksiä olla liikumatta. Eikä olekaan. Välillä treenaaminenkin (tai lähinnä sen aikatauluttaminen) stressaa ja ottaa päähän raahautua salille tai pyörän päälle tai juoksupolulle vielä pitkän työpäivän jälkeen, mutta harvoin on huono fiilis treenin jälkeen suihkuun siirtyessään (ellei sitten ole sattunut intervallit menemään pieleen tai päivän ruokavälit venymään liikaa ;) ) Kyllä tuosta vaan saa niin paljon puhtia. Etenkin silloin kun huomaa kehitystä tapahtuneen tai huomaa saaneensa taas kaikki viikon treenit tehtyä.

   Kyllä tuota siun vauhtia voi jo juoksemiseksi kutsua! Kesällä Suomi on täynnä erilaisia juoksutapahtumia, jokaiselle löytyy jotakin. Hyvin koottuna ne löytyvät (ainakin isoimmat) täältä: http://www.juoksija-lehti.fi/Tapahtumat/Juoksukalenteri.aspx Vielä ei varmaan kaikkea ole listattu, mutta kesää kohti tapahtuma-aikojen varmistuessa, löytyy tuolta joka viikonlopulle montakin tapahtumaa. Siellä teillä päinkin järjestetään muutamia hyviä kympin tai alle kisoja.

   Poista