Kehityskuvat

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kuvittele tähän innostava ja mielenkiintoinen otsikko.

Mä odotan ihan täpinöissäni uutta ohjelmaa. Siis bikini fitneksen part 2 kuuluu nk- "väliohjelma", joka opettaa meitä syömään ja treenaamaan ihan eritavalla, kuin tähän asti.

Mä niin odotan sitä.
Olen nyt sellaisella syklisellä dieetillä ja hyvin tämä muutama päivä synttäreiden jälkeen on mennyt. Mä olen ihan ylpeä itsestäni, että syöminen (siis synttäriherkkujen) jäi yhdelle päivälle, eli lauantaille, vaikka myös sunnuntaina meillä oli vieraita ja puljasin niiden porkkanakakkujen kanssa. Onnistumisen kokemus. Ja muutenkin olen jotenkin saanut takaisin sen rotin, joka on ollut hukassa. (näin kun sanon, niin varmasti seuraavassa minuutissa huomaan syöväni jääkaappia tyhjäksi.)

Syklisen dieetin ideana on se, että syödään joko 5:2 tai 6:1 jaolla. Eli joko viisi tai kuusi päivää noin 1500 kalorilla ja sitten kaksi tai yksi päivää isommilla. Mä ajattelin kokeilla tuota 6:1 jakoa, eli olen nyt syönyt 1520 kcal ja lauantaina tai sunnuntaina syön, en lauantaina JA sunnuntaina, noin 4200kcal. Tämä KUULEMMA pitää aineenvaihduntaa kokoajan yllä ja mahdollistaa sen herkuttelunkin. Mä olen tähän asti tykännyt tästä systeemistä, vaikka kalorit kulutukseen nähden on aika vähäiset. (Eilenkin liikuntaa tuli -1200 kcal edestä, joten kyllä kalorivaje on ainakin ihan kohdallaan.) Painon pitäisi kuitenkin pudota ja jos syö järkeviä ruokia, siis makrot kohdillaan (salipäivänä prot. 140g hh 140g ja r 45g ja lepopäiväni prot. 140g, hh 90 r 70) jaksaa lihakset kehittyä ja kunto kasvaa.

Olen innoissani, tunnustan. Saliohjelma mulla on se sama vanha, tai oikeastaan se on se ensimmäinen ohjelma, jolla ms. bikini fitness challengea aloiteltiin. Toissa päivänä tein selkä- ja olkapäätreenin ja voi juku, kylläpä tuntuu selässä vieläkin. Ihanaa kun tuntuu. Tietää tekevänsä edes jotain. Puhkun energiaa ja nautin tästä ihanasta lämmöstä. Salillakin hikoilen kuin pieni porsas.
Aamulla onneksi käydään koiran kanssa lenkillä niin ajoissa, että pitää laittaa ohut pusakka päälle, ettei palella :D. Ihanaa kuuman, hikoillun yön jälkeen.

Edelleen siis salitreenejä tulee 4/vko ja aerobisia olen ajatellut tehdä sen 4-6/vko. Ja tuohon aerobiseen sisältyy ne kaksi intervallia, jotka yleensä teen yläkroppapäivänä crosstrainerilla. Juoksumatosta ei tykkää mun jalat näillä salikengillä, joten ylämäkijuoksu jää sitten kesälomaan ja siihen, että pääsen mummolan mäkeen juoksemaan. Mun on vaikea orientoitua siihen, että juoksisin normaalissa elämässä edestakaisin mäkeä ylös, kun koiraa täytyy kuitenkin viedä pitemmille lenkeille. Ei ihan muutama metri riitä hälle.

Ihanaa, kun on kesä. Olen nauttinut nyt törkeän halvoista kasviksista, tomaatista, varhaiskaalista ja vaikka mistä. Aina se jaksaa ihmetyttää, kuinka nopeasti nämä hinnat muuttuvat ja laskevat. Ja aina siitä jaksaa iloita. Jee!

Ja iloitsen siitä kesälomastakin, joka alkaa 10 päivän päästä. Motivaatio työhön vaan ei ole enää niin korkealla. Onneksi ei ole mitään kovin vaativia työtehtäviä tiedossa, niin ei tarvitse hävetä :D.

<3
-Kaza

5 kommenttia:

  1. Jee ja hienoa että draivi on palannut! Mullakin taitaa palailla pikkuhiljaa :-)

    http://projektiuusimina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla, että sielläkin suunnalla on pikkuhiljaa taas elämässä (treenissä) kiinni :).
      Aaltoja!

      Poista
  2. Kiva kuulla, että olet jälleen löytänyt motivaation! Kerropa tyhmälle, mikä etu tuossa 5:2 tai 6:1 ruokavaliossa on siihen verrattuna, että söisit tasaisesti 2000kcal päivässä? Eroksihan jää viikossa vain 800kcal, eli päivää kohti noin sata, mikä ei ole minusta kovin paljon. Täällä haetaan ensimmäisen tavoitteen saavuttamisen jälkeen uutta tavoitetta ja uutta motivaatiota treeniin ja ruokailuun. Täytyisi saada kesän kisakalenteri kuntoon, jospa se toisi lisää motivaatiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Sanna!
      Kiitos kommentistasi! Aina kannattaa kyseenalaistaa, eihän sitä muuten mitään koskaan oppisikaan :D (vaikkei sulla varmaan ole tarvetta oppiakaan)

      Mutta siis tämä on hyvä koska:
      -Dieetillä oleminen on monesti sosiaalisesti (ja muutenkin) haastavaa. Mikrosyklittäminen mahdollistaa sen, että voidaan syödä välillä hieman enemmän.
      -Voidaan kasvattaa samaan aikaan lihasta, ja polttaa rasvaa. (teoriassa tämä ei siis tapahtu yhtäaikaisesti, ainoastaan niin lyhyellä aikavälillä, että se saa aikaan vaikutelman yhtäaikaisuudesta)
      -Voidaan olla ympräri vuoden tiukassa kunnossa, koska ei tarvita erikseen kuukausien bulkkeja.
      -Vältellään säästöliekkiä manipuloimalla leptiiniarvoja.

      Eli periaatteessa on siis ihan sama syökö 2000kcal/pvä tai sitten tällaisella 5:2 tai 6:1, nyt vain on mahdollista syödä kerran tai kaksi viikossa hieman vapaammin. Ja silti paino mahdollisesti putoaa sen ½kiloa/vko.

      Millaisia uudet tavoitteet voisivat olla?
      On se kyllä aika rankka vaihe, kun jotain on jo saavuttanut ja ikäänkuin sen jälkeen jää "tyhjänpäälle" (ks. häiden jälkeinen masennus). Mutta varmasti haasteita riittää, kunhan ne innostaa tarttumaan kiinni :).

      Poista
    2. Ok, kuulostaa järkeenkäyvälle, vaikka henkilökohtaisesti olenkin terveellisen perusruuan kannalla ennemmin kuin erikoisdieettien ja mättöpäivien. Mutta minäpä en edelleenkään olekaan fitnesstyyppi vaan haen urheilulla ihan muuta kuin lihaksia ja syömisellä kokonaisvaltaista terveyttä. Siksipä täytyy kysyä, kun ei ole itse noista niin perillä. Toivotaan, että tuolla motivaatio pysyy yllä ja mieli virkeänä.

      Minun seuraavat tavoitteeni ovat varmaankin puolimaraton ajan parantamisessa edelleen, cooperissa ja maratonissa ja siinä triathlonissa. Nyt vain pitäisi miettiä mitkä kisat on järkevää ottaa tälle kesälle ja mitkä on viisaampaa suoraan siirtää ensi kesälle. Ja sitten tarkentaa aikatavoitteet. Venlojen viesti odottaa myös.

      Poista