Kehityskuvat

maanantai 29. joulukuuta 2014

Rakkaat ihmiset,

olen tullut takaisin.
Kiitoksia Aikulle ja Sannalle, jotka ainakin ilmaisivat halunsa lukea näitä mun jorinoita. Pitkään on mennyt, mut siihen on olemassa monta syytä.
Viime kirjoituksen jälkeen tapahtui elämä. Yksinkertaisesti liikaa, liian lyhyessä ajassa ja jostain piti vähentää. Valitettavasti se oli tämä blogi. Liikuntaa en kyllä ole unohtanut, sillä olen edelleen minulla on unelma. Joskin sen saavuttaminen siirtyy nyt kyllä taas eteenpäin.

Viime kerralla kirjoitin polvestani. Joudun sen kanssa leikkaukseen tammi-helmikuussa. Polvessa on synnynnäinen sairaus, joku oct, joka irroittaa siis rustot nivelen pinnasta. Magneettikuvissa näkyi, että sieltä on aika iso pala irti, ja kuormitus tulee molemmille reunoille. Jos polvea ei leikattais, se altistaisi nivelrikolle, kulumalle. Ja sitähän emme halua. Olen liian nuori tekonivelleikkaukseen. Tätä mieltä lääkäri <3 oli. Mutta ennen leikkausta pitää lihaksia vahvistaa ja käyttää jalkaa aivan normaalisti. Sen vaan olen huomannut, etten juosta pysty yhtään. Joskus olen kokeillut, ihan muutaman kilomertin matkan, mutta ei siitä ole tullut mitään. Tai juoksu on onnistunut, mutta sen jälkeen itkettää. Salilla olen kuitenkin mennyt ihan normisti. En kyllä ole uskaltanut vetäistä kyykkyyn ennätyksiä, mutta ehkä sekin päivä vielä tulee. Sairaslomaa keppien kanssa on luvassa 6-8 viikkoa ja on kuulemma kipeä. Yksi yö pitää olla sairaalassa, mutta kauhulla ajattelen aikaa, jolloin olen lukittuna kotiin. Kytkinjalka kun leikataan, ei autollakaan pääse ajamaan. Miksen hankkinut aikanaan automaattia?? 

Mutta mitä tässä muuta on sitten tapahtunut. Voimatasot ovat nousseet hurjasti. Tosin marraskuussa oli niin paljon koulutuksia, sairautta ja vaikka mitä, etten ehtinyt käymään kuukauteen salilla. Nyt pikkuhiljaa taas jatkan siitä, mihin jäin. Näillä ohjelmilla voimat kasvaa kohisemalla, kun joka viikko painot pysyvät samoina, mutta toistot lisääntyvät. Alussa sain ohjelmien välissä lisätä esim. penkkipunnerrukseen käsipainoilla 4 kiloa. Se on kyl hurjaa. Ja niin motivoivaa.

Ruokailut ei ihan ole menneet niin kuin pitäis, ja todella on ollut massakausi. Painan vissiin saman verran kuin silloin, kun aloitin tämän ms.fitneksen. Mutta kaikki ei toki ole läskiä. Olenhan mä paljon lihaksikkaampi kuin ennen. Vaik kyl keskivartolossa on ihraakin. Nyt kuitenkin mulla on lähitavoitteena olla normaalipainoinen ennen leikkausta. Tai ainakin muutaman kilon kevyempi. Sitten kun ei pitkään aikaan pääse ainakaan aerobista duunaamaan, on helppo kerryttää painoa. 

Mut tästä mä jatkan. Hyvällä flowlla. Ootteks te vielä mukana?

-Kaza

6 kommenttia:

 1. Mukana ollaan, ihanaa kun olet back. :D

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla taas sinusta! Välillä oon miettinyt että mihin oot hävinnyt, hyvä että tulit takaisin ja toivottavasti jalka saadaan kuntoon :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, et ootte. Mun pitää vaan nyt päivittää ainakin Aikun ja Katjushkan tilanteet. Sit oon niin kartalla. Kohta tulee päivitystä salista ja ruuasta, kunhan pääsen koneelle 😊. Hyvää uuden vuoden aattoa toverit.

  VastaaPoista
 4. Jee, melkein jo menetin toivoni sinun paluustasi, mutta hienoa, että olet taas täällä ja kiva kuulla menostasi! T: se jo aiemmin kaipaillut Sanna

  VastaaPoista
 5. Mukana ollaan, kovasti tsemppiä ja onnea uudelle vuodelle:-)

  VastaaPoista